O nas:

Ste vedeli, da imamo v Škofji Loki prvi zapis o obstoju pivovarstva v Sloveniji. In to že iz leta 1160. S pojavom industrializacije se je vsa industrija osredotočila le na en stil , domača obrt je skoraj zamrla. V zadnjih letih se je panoga spet postavila na noge, domače »craft« pivovarne spet obujajo stare recepte, uporabljajo kvalitete sestavine, spodbujajo raznolikost. Vse pa se je začelo v garažah, kleteh, kjer še vedno številni ljubitelji piva iščejo navdih v lovu za »najboljšim pivom«.

Tudi naša zgodba je podobna. Smo ekipa petih prijateljev, ki jih je povezala prav želja po raziskovanju piva. Ob mnogih modrovanjih je prišla na plan tudi ideja po organizaciji ekipnega tekmovanja domačih pivovarjev OL IN.

Želja je, da le ta postane mesto povezovanja, prenosa znanja in druženja vseh, ki jih pivo navdihuje ali le odžeja. 

Tekmovanje OL IN je grajeno na naslednjih temeljih

   – Je edino ekipno tekmovanje v regiji

   – Tekmuje se v 6 kategorijah/stilih po predpisih BJCP, vendar z bolj žanrsko vsebino (stile določimo sami, na forumu, pivovarji, …) Eno od piv ocenjujejo obiskovalci

    – Tekmovanje povezuje profesionalne in domače pivovarje, saj ima vsaka ekipe svojega »profi« mentorja

    – Koncept tekmovanja je povzet po igralniški ideologiji, kjer vložimo svoj trud in denar, ki pa ni nujno, da bo poplačan, če ne osvojiš nobene nagrade

    – Tekmovanje je mednarodno

Mediji o nas:

Škofjeloška ekipa 1106 tudi letos pripravlja prijateljsko tekmovanje malih pivovarjev. Pred dnevi zvarili tri različne stile te pijače: pšenično, dimljeno in belgijski dubbel. Več..

Ekipa iz RTV SLO se je ustavila v Škofji Loki in preverila kako se doma naredi pivo. Tokrat se je kuhalo trgatveno. Več..