Tekoče zadeve:

3. November 2022

Zaključni dogodek tekmovanja DLDP: Noč žejnih mrtvecev

V soboto, 29. 10. 2022 smo se zbrali v in pred točilnico pivovarne LOO-BLAH-NAH. Glavni razlog za druženje je bila razglasitev rezultatov tekmovanja domačih pivovarjev in podelitev nagrad. 

Na tekmovanju je sodeloval 101 registriran udeleženec kamor se prištevajo tekmovalci, sodniki in stevardi. Tej številki bi lahko dodali še kar nekaj ljudi, ki so tako ali drugače pomagali pri pripravi na tekmovanje (prejemanje vzorcev, razvrščanje vzorcev, priprava programa za registracije, …). 

Ker je lahko vsak udeleženec prijavil več kot en vzorec, se je teh nabralo več kot udeležencev in sicer so morali sodniki odsoditi 118 vzorcev piv.

Za lakoto na sobotnem zaključnem dogodku, so skrbeli fantje iz Žarovnij in nas na začetku razvajali s Pulled pork-om, nato pa pripravili še perutničke, steak-e in porchetto.

Več preveri na DLDP tekmovanje

26. marec 2022

SMASH Homebrew Competition (Split, Hrvaška)

V Split smo se odpravili na pivovarsko tekmovanje SMASH (Single Malt and Single Hop). Koncept tekmovanja je, da organizator določi pivovarski slad in kateri hmelj se lahko uporabi pri receptu. Letos je bil izbran slad Vienna in hmelj Idaho 7.

Čestitke organizatorjem, kateri so redni udeleženci našega ekipnega tekmovanja domačih pivovarjev OL IN, za odlično izpeljan dogodek.

Sledite jim lahko na FB in NETu.

Ponosni smo na člana ekipe 1160 Aleša, ki je prejel medaljo za 3. mesto.

16. marec 2022

Prejšnji vikend smo pri Advocatus pivovarna zakuhali pivo, s katerim bomo sodelovali na Fontana piv Zeleno zlato/Beer Fountain of Green gold v letošnjem letu. To pivo smo prvič skuhali za prvo Ekipno tekmovanje OL IN v Škofja Loka moje mesto. Vabljeni da se nam pridružite na 4. Ekipno Tekmovanje Domačih Pivovarjev Pri Rdeči Ostrigi 28.5.2022. Sodelovalo bo kar 14 ekip.

  20. februar 2022

V januarju smo organizirali sodniški tečaj BJCP. Hvala vsem predavateljem: Matic Trlep, Luka Oblak, Domen Verbič, Domen Srebot, Jernej Vrečar in gostitelju Viktorju Koširju.

V sodelovanju z društvo ljubiteljev domačega pivovarstva pa so tečajniki opravili ocenjevanje prvega ONE BEER tekmovanja pri nas.